Organización de primeros cuidados Atlant con almohadillas térmicas

11 de mayo de 2017

Maudy Hendriks  |  11 mei 2017

Atlant werkt graag aan verbeteringen. Voor de kwaliteit van leven van de mensen die zij ondersteunt maar ook voor duurzame ontwikkelingen. Daarom is Atlant gestart met warmtekussens om zo te onderzoeken of dit een positief effect kan hebben op het welbevinden van de bewoners en medewerkers en tegelijkertijd een besparing op de energiekosten kan zijn.

Investeren in duurzaamheid

Met de ambitie om bewustwording op het gebied van duurzaamheid te creëren, is Atlant in 2016 begonnen met het investeren in duurzame oplossingen. Zo zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen, compostmachines en laadpalen geplaatst op verschillende locaties. Dit jaar komt het verwarmen van grote ruimtes aan bod. Want hoe kun je binnen een zorginstelling iedereen de juiste temperatuur bieden, op een comfortabele en zo energiezuinig mogelijke manier?

Iedereen de juiste temperatuur

Oudere mensen hebben graag de verwarming een graadje hoger staan. Terwijl het voor medewerkers soms juist weer prettiger is in een lagere temperatuur te werken. Om ervoor te zorgen dat Atlant aan de wensen van cliënten en medewerkers voldoet, start Atlant met verwarmen door middel van direct contact met de warmtebron. Een aangename manier van verwarmen, waardoor de thermostaat een paar graden lager kan worden gezet. Dat heeft uiteraard ook weer voordelen voor de energiekosten. 

Eficiencia energética

De verwarmde kussens van Sit & Heat verbruiken maar 40Watt per zitplaats en zijn voorzien van een sensor. De kussens verwarmen vanuit de zitting en vanuit de rug. Door het verwarmen van de torso, blijft je gehele lichaam op temperatuur. De kussens hebben een bedieningsknop waarmee cliënten zelf kunnen bepalen hoe warm ze het willen hebben.

Sede de Sit & Heat
Cargadoorweg 31
6541 BT Nijmegen
+31 24 343 0415info@sitandheat.com
Sit & Heat España
Calle Escritora Gertrudis Gómez de Avellaneda 20
Parque Industrial Trévenez
29196 Málaga
+34 952 633 564spain@sitandheat.com
Manténgase al día
Boletín
Síganos en las redes sociales